2014. május 14., szerda

Shelly ruha, leírással

Nos, mint mondtam, épp benne voltam nyakig a babaruha horgolásban, és megvan az eredménye is! A méret, mint majd látjátok, az alap Shelly, valamint a karrierista babákra is jó, utóbbinak egy cseppet rövidebb a szoknya. 
A háta:
 Az eleje:
 A karrierista kisasszonyon
 És a kisebb Shelly babán, aki mellesleg tud integetni a jobb kezével :)
Tehát a leírás:
Szükség van egy gombócnyi hímzőfonalra, és egy 0,75-ös horgolótűre. 
 29 láncszemet készítünk, a negyedikbe öltjük le az első pálcát. A hetedikbe szaporítunk: 1 egy ráhajtásos pálca, 2 láncszem, és ugyanabba a szembe még egy egy ráhajtásos pálca. A következő 4 szemre nincs szaporítás, majd az ötödiken az előbbiek szerint dolgozunk. Ezután 8 szemre szaporítás nélkül, a kilencedikre az előbbiek szerint. Megint négy szemre nincs szaporítás, majd az ötödikbe ismét, ahogy az előzőekben. Végül 3 egy ráhajtásos pálca jön, és vége az első sornak. A munkánk máris téglalap alakot vesz föl. 
Második sor: 
3 szem magasítás, majd minden pálca tetejébe 1 egy ráhajtásos pálca jön. Az előző sor szaporításaira is öltünk, és most a két láncszemes ívbe szaporítjuk a pálca-láncszem-pálca kombinációt, mindegyik sarkon.
A harmadik sornál kialakítjuk az ujjakat, mégpedig úgy, hogy 3 szemet magasítunk, 5  ráhajtásos pálcát öltünk az előző sor pálcáiba, ezután félbe hajtjuk a darabot, és átugorjuk a két szaporított rész közti szemeket, majd folyatjuk a munkát, és a másik oldalon is így teszünk. A kihagyott részből ujjak lesznek, és innentől egy darabban, már a szoknya vagy pulóver alja részt készítjük, ahogy tetszik a hossza. Holnap hozok rajzot, hátha így nem olyan egyértelmű. Ha mégis, jó munkát!



1 megjegyzés: