2013. október 13., vasárnap

Hogyan csinálj ablakfülkét? - Kezdő mód ;)

Amikor Rose  lakásáról álmodoztam, valami tökéletesen "Amerikai" nappaliban tudtam elképzelni. Borókának köszönhetően  tulajdonképp meg is volt az alap, és a bolt úgyis átépítés alá lett vonva (mivel a jövőben több üzletet is szeretnénk nyitni), így jött az ötlet: ablakfülkés nappalit csinálok Rose -nak. Hát,  a képek magukért beszélnek... Többször szétszedtem, majd újra ragasztottam :) 
A kép, amiről ihletet vettem.

 A rajz, ami alapján el tudtam indulni, és a munka :
















Ezután már csak az "üveget" tartó elemeket kellett rögzíteni, és üvegezni.


 És íme, az ablakfülke, egyelőre nagyon natúr állapotban :) Egy kicsit fel kell turbózni, de ami tuti, hogy a külső részek dekorálása után kész a menyasszonyi bolt kirakata ;) 



 Rose egyébiránt roppantul neheztel rám, és az sem enyhít, hogy beígértem neki egy igazi házat. Holnap tényleg kap egy otthoni nadrágot :) 

 Folyt. Köv.!


8 megjegyzés:

  1. Szia! Jajj imádom!! *.* Hát ez tök jó lett!!! Nagyon ügyes vagy!!! Celofánból van az ablak? Mármint az üvege?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Az üveg kétféle alapanyagból készült, a nagy hátsó rész a hétévesem szülinapi ajándékának dobozából lett leszerkesztve, a két oldalsó egy nagyon régi lefűzős fólia, ami egy kicsit merevebb, mint a mostaniak, viszont meglepően jó eredményt adott. :)

      Törlés
  2. Jaj, nagyon drága vagy, hogy újfent megemlítettél, köszönöm szépen! :-) Remek ötlet ez az ablakfülkés nappali, nagyon tetszik!!! Rose-hoz tökéletesen illik, alig várom, hogy végre jelenetben láthassam, készen a nappaliját! :-) Ez nagyon szuper lesz!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kötős hogyan csináld befejezése után nekiesek, mert már minden megvan hozzá, csak össze kellene rakni. Remélem, olyan lesz, amilyennek képzelem, és Nektek is tetszeni fog!

      Törlés
  3. Szuperságosan alakul ez a nappali! Ügyes vagy, és kellően makacs, ha kiagyalsz valamit-annak meg kell lennie :))) akárcsak én :)))
    Mondjuk, az ötletadó ablakfülkés nappali sem semmi!!
    Nade azért ezt nem gondoltam volna, hogy ez az éltesebb hölgy ennyire ledééér! :))) Vagy azt mondta, hogy ő márbizony addig bugyit sem húz, amíg nem lesz neki egy hipiszupi nappalija.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hát, igen, Rose szerintem full megutált engem ezért a "na de egy hete gatyát varrsz nekem!" témázásért, és ma végül kapott egy mackónadrágot, ami persze csak átmeneti megoldás. :) bugyit még nem is varrtam, csak a fürdőruhákhoz :D

      Törlés
  4. Hajrá! Viszont vigyázz a házzal. Egy szoba még elmegy de egy ház horobilis helyet fog elfoglalni a lakásba. Az én egyetlen nappali szobám ahová a bútorokat begyömiszkéltem az egy 90x55 alapra. Azóta sem tudom hol tartsam. Többnyire a fal mellé támasztva, bútorok egymásra hányva. Szóval nem élvezhető az állapot. Még nem. Majd ha lesz egy teljes szobám, amit külön a babáknak tartok talán már jobb lesz. Kíváncsi vagyok milyen lesz készen a fülke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, igen, csak és kizárólag összecsukható házaink vannak, mindössze kettő van, ami fix, és elég tekintélyes helyeket foglalnak el. A többi csak akkor van szétnyitva, ha fotó sztorizunk, a bútorokat pedig dobozokban tároljuk a szekrény tetején. Egyszer szerinte, szétnyitjuk mindet a gyerekszobában, az elég nagy, ha kicuccoljuk az íróasztalt, meg a többi bútort :)

      Törlés