2013. szeptember 29., vasárnap

Alkotótábor...


Amikor megjött a nagyi, én balga először arra gondoltam, hogy valami "nagyis" bútorra van szükség, mert ugye mennek hozzá a gyerekei. Na igen. Én balga! Ma le is gyártottam az ülőgarnitúrát, íme az eredmény:
Nos, ez a kétszemélyes ülő alkalmatosság, és van még két fotel is. Csak pár dobozra volt szükség, meg egy kis anyagra, és a jó öreg ragasztópisztolyra, aki nagyon jó barátom lett az elmúlt hónapokban.

Szóval, Rose ülőgarnitúrája fotózásra kész. És hogy mi a gond?? Hát csak az, hogy szegénykémnek két öltözet ruhája van. Lehet sírni, mert ugye, neki nagyobb a popsija, mint a lányoknak, és vastagabb a combja is, így az átlag Barbie méretre szabott gatya NEM megy fel rá. Ja, és akkor már nem ártana neki valami fölső is, úgyhogy ma felvirradt a nap, mikor Rose számára szabásmintát tervezek, és megvarrom az első ruháit. 
De ha már be volt dugva a ragasztó pisztoly, eljött a lehetőség arra, hogy a szegény, letört fejű Esmeraldát megszervizeljük. 

A lényeg: megvolt a pöcök a fejében, így azt kiügyeskedtem, és a nyak részébe folyattam egy adag ragacsot, majd belenyomtam a fejtartó pöcköt.
 nos, a jobb oldalon látható izé segítségével sérülésmenetesen kiügyeskednem a fejrögzítőt.
 Tesztelés, hogy fér bele:




 Majd a ragaszóba való rögzítés. Ezután már csak arra kellett egy pár percet várni, hogy a ragacs megdermedjen.


Azt hiszem, igazán látványos a "száraz" szín.




Ezután már csak szépen vissza kell helyezni a baba fejét, és tadam! 
Készen is vagyunk. Az ülőgarnitúrából lesz még csinálva, ez sürgősségi prototípus, a fotózás miatt. 

10 megjegyzés:

  1. Szia!:) Nagyon szupik lettek ülőgarnitúrád! Ember szinte bele ülne olyan pihe puha kényelmesnek néz ki így a képen XD (kedvet kaptam hogy én is gyártsak otthon az enyémeknek )Azt szeretném meg kérdezni hogy az ilyen ragasztós pisztolyos ragasztó jobb mint a sima "átlagos" ragasztó?Én szilikont ajánlottam volna a fej vissza ragasztásához még ha a ragasztó nem válna be,nagyon jól meg oldottad a problémát! =)
    Rose ruhájára kivi vagyok! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, sokkal jobb, mert habár eléggé baleset veszélyes a forró ragacs miatt, ha megtanulod hogy és mikor nyúlj hozzá, nagyon szuper, mintha pillanatragasztóval dolgoznál. Kipróbáltam, még a faágat is megfogta, úgyhogy nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek, viszont láttam nagyon csúnya égési sérülést is tőle. Eddig nekem nem volt, de lehet, hogy ez csak a szerencsémnek köszönhető. A kanapéhoz plüss hatású, örökölt anyagot használtam, ha lenne belőle fehér vagy vaj színű, na akkor lehetne velük játszani :) Ruha: amíg a kötelességem nem tudom le (kabátban zárcsere) sajna nem tudok neki ülni, de az biztos, hogy ma még akkor is varrok neki, ha az a ma éjjel lesz ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a válaszodat!:) Ennek hatására én is be szerzek egyet!:D A ruhára meg várok nagy tisztelettel :D

      Törlés
    2. Ma estére felteszem, kész, de mindig van van valami, ami miatt csak pár percet tudok itt ülni :(

      Törlés
  3. Nagyon jó lett az ülőgarnitúra!! Igazán nagyis és kényelmes :)
    Én már több éve használok ragasztópisztolyokat (kicsit és nagyot), még nem szereztem be semmi sérülést, de a gyerekektől szigorúan távol kell tartani! Amúgy imádom a lehetőségeket, amiket nyújt a gyártásban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most fedeztem fel, de tartós munkakapcsolatot kötöttünk :D

      Törlés
  4. Hello from Spain, I really like the chair. It is fabulous. We keep in touch.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikusak a bútoraid, jól kitaláltad őket! A nagyi biztosan boldog lesz velük. Egy ragasztópisztolyt majd én is beszerzek lassan, talán jobban meg is éri, mint a hagyományos ragasztó, és ha még jobban is tart, akkor meg pláne!

    VálaszTörlés
  7. Szupi lett az ülőgarnitúrád, ránézek és kedvet kapok én is csinálni!!! Alig várom, hogy jelenetben is láthassam a nagyidál!! :-)

    VálaszTörlés