2013. június 18., kedd

Flavas - ahogy még nem

Hosszú ideje rajongom már ezekért a babákért, és mióta elég sokan vannak, tervezgetem, hogy írok egy hosszabbat róluk.

 Tehát, ami tény: 2003-ban a Mattel piacra dobta a Flavas névre keresztelt divatos babákat, amelyek több nemzetiséget képviseltek, hipp-hopp stílusban "nyomták", ehhez illő kiegészítőkkel, és ruhákkal. Arra születtek, hogy kiszorítsák az akkor nagy népszerűségnek örvendő Bratz babákat, de ez az irány akkora bukás volt, hogy egy év alatt ki is futott a gyártásuk, hiába a lényegesen kifejezőbb mozgathatóság, a több féle magasság, és arcforma. Túl merésznek, a hipp-hopp kultúrát hamisan bemutatónak tartották őket, már a "hozzáértő nagyokosok".

Hat baba került forgalomba:
Kiyoni Brown


Tikka
P Bo

Happy D

Szőke Liam

Liam

Tre

Nekik  három kiadásuk volt: az alap utcai, egy díjátadós, meg egy motoros vonal. Minden baba tehát hasonló formában, mégis valamelyest megújulva került dobozba.

 Kiyoni arcai:


Tika:




 Happy D:




P Bo


A nemek arányát tekintve lelombozó, hogy mindössze két fiú van, de a változatosság kedvéért Liam két hajszínnel jött ki, és a szöszinek lett egy kis szakálla is, legutóbb Justin Timberlake Barbie-ként láttam hirdetve a kedvenc aukciós oldalon:

Tre díjátadós extra parókája megér egy misét:



Sajnálom, hogy nem volt még egy fiú kiadva. De itt még nincs vége a sztorinak! Íme a reklámok:
Egy kis utánajárással lehet kb. 5-6 reklámot találni róluk. A dobozaik is különlegesek, ugyanis az maga a tartó állvány. Így képzeljétek el:

Tehát a dobozba beapplikálod a kis tartó izét, és befogod a babát. Hát, nem ez a legtutibb megoldás... Megnéztem a képeket, de igazából az én reménybeli babám dobozában nem láttam ezt az alkatrészt, habár ott lehet :)
És ezek után rá kellett jönnöm: hivatalosan majdnem két hete teljes lett a Flavas gyűjteményem, P Bo (Piper) beköltözésével. Kicsit többen vannak, mert  ugye két Tikám és két Happy D-m van (Emma):

A méretek:

Hát egyenlőre ennyi. Mert úgysem nyugszom, amíg mindegyik típust magamnál nem tudhatom :)

6 megjegyzés:

  1. Hello from Spain: I like this Flavas doll collection. I have none of these dolls. Keep in touch

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I'm lucky to be Tre come. Cherise tell me he Flavas. I will search and you think should be all!

      Törlés
  2. Ez nagyon jó kis összefoglaló, nagyon élveztem!
    Tetszenek Tre arcai :) És ezek szerint akkor Elora is Happy D?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ő is Happy D, de nekem ez a megnevezés nagyon nem tetszik. ha nem a kedvenc női nevem akasztottam volna rá, akár lehetne Diana, Dóra, Denise, Dana, Daniella... De láttam azt a mesét, és ha előbb láttam volna, lenne itthon egy kicsi Eloránk :D

      Törlés
  3. Ebből a kollekcióból nekem Elora az abszolút kedvencem, bár P Bo nagyon heves küzdelemben szorult vissza a második helyre. Nagyon szép gyűjtés és részletes post, köszönöm! ;)

    VálaszTörlés
  4. Hi! Thanks for sharing this information and your photos.

    I also collect Mattel's Flavas dolls. I have photos of these dolls on my blog. I have a lovely red-haired Happy D doll that I have not yet photographed. I photograph her some time this week. Hope you visit my site to see the Flavas dolls.

    Dana aka D7ana
    Phillycollector.blogspot.com

    VálaszTörlés